Sunrise Medical förvärvar Handicare's Mobility verksamhet

2015-08-04

Sunrise Medical tillkännager idag förvärvet av Handicare's Mobility division‎, med huvudkontor i Helmond, Nederländerna. Detta följer Nordic Capitals förvärv av Sunrise Medical som presenterades i Juni 2015.

De produktlinjer inom Handicare som är en del av detta förvärv är endast mobility produkter så som rullstolar, scooters och rollatorer. Alla andra produktlinjer inom Handicare så som förflyttning, bilanpassningar mm ingår inte i denna affär.

Handicare's Mobility enhet med kontor i Norge, Sverige, Danmark, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrike och Kanada kommer att utöka Sunrise`s geografiska räckvidd och produkträckvidd. Sunrise Medical's omsättning kommer att överstiga € 400m, vilket innebär att företaget förstärker sin ledande position som det enskilt största Mobility företaget globalt sett.

Thomas Rossnagel, VD & CEO på Sunrise Medical, är mycket positiv till vilka möjligheter detta förvärv presenterar: "Sunrise Medical har haft mycket stark tillväxt de senaste 5 åren, organiskt och genom strategiskt viktiga och framgångsrika förvärv. Att nu förvärva Handicare's Mobility verksamhet är kommersiellt rimligt. Denna verksamhet är ett starkt komplement till Sunrise Medical, geografiskt så väl som ur ett produktperspektiv.”

Johan Ek, Handicare's Styrelseordförande och tillförordnad CEO, tillägger: "Sunrise Medical är det perfekta hemmet för fortsatt framgångsrik utveckling av vår mobility verksamhet. Handicare Gruppen kommer nu ha möjlighet att ytterligare fokusera på att investera i och växa inom våra kvarvarande affärsområden.”

Sunrise Medical’s intention är att integrera Handicare's Mobility verksamhet under de kommande 12-18 månaderna. För att underlätta en smidig övergång, har ett varumärkesavtal signerats som tillåter Sunrise Medical att fortsätta använda Handicare varumärken och logotyper för deras mobility produktlinjer under överenskommen tidsperiod. Alla andra produktrelaterade varumärken, namnrättigheter och alla immateriella rättigheter som rör Handicare Mobility`s produkter övergår till Sunrise Medical vid slutförande av affären som väntas ske i slutet av September 2015.

Köpeskillingen för transaktionen har inte offentliggjorts.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sunrise Medical
Julia Mattern
Tel: +49 7253 980204
e-mail: j.mattern@sunrisemedical.de  

Handicare
Malin Wikberg
Tel: +46 72 232 17 11
e-mail: malin.wikberg@handicare.se

 

Om Sunrise Medical
Sunrise Medical är världsledande inom utveckling, design, tillverkning och distribution av manuella rullstolar, elrullstolar, scooter och produkter inom sittande och positionering. Sunrise Medical tillverkar produkter i våra egna anläggningar i USA, Mexiko, Tyskland, Storbritannien, Spanien och Kina. Våra produkter marknadsförs under de välkända varumärkena Quickie, Sopur, Zippie, Breezy, Sterling och Jay och säljs i över 130 länder. Företagets huvudkontor ligger i Malsch, Tyskland och det Nordamerikanska huvudkontoret i Fresno, CA och sysselsätter 2 000 medarbetare över hela världen. För mer information se, www.sunrisemedical.com

 

Om Handicare
Handicare grundades 1986 och tillhandahåller tekniska hjälpmedel för äldre och funktionshindrade. Produktportföljen inkluderar rullstolar och hemvårdsprodukter (så som trappliftar), badrumshjälpmedel och förflyttningshjälpmedel samt bilanpassningslösningar. Handicare's produkter och varumärken distribueras genom ett omfattande nätverk av professionella återförsäljare och distributörer i 30 länder runt om i världen. Genom sitt dotterbolag Puls, är gruppen också marknadsledande inom försäljning av kapitalvaror och förnödenheter till sjukhus och institutioner i Norge. Handicare har sitt huvudkontor i Kista, Sverige, och har dotterbolag i Norge, Danmark, Tyskland, Nederländerna, England, Belgien, Frankrike, Kanada och USA. För mer information se, www.handicare.com

Tags: