Nu använder vi QR-koder på våra produkter!

2014-06-27


Vad är en QR-kod och hur fungerar den egentligen?

QR-kod, eller QR-code som det heter på engelska, är en förkortning av ”Quick Response Code”. Precis som andra streckkoder används de för att lagra kodad information. Däremot är QR-koderna tvådimensionella och kan därför innehålla mycket mer information än exempelvis en EAN-kod. Vanligtvis laddas QR-koden med en URL (webbadress) som länkas till en webbsida, men de kan även innehålla text, kontaktuppgifter eller sms/meddelanden. Koden läser du enkelt av med en QR-läsare som du installerar som en app på/i din smartphone eller läsplatta.

Tips! Om du har en smartphone - gå till App Store, Android market eller motsvarande appresurs för din mobil och sök efter “QR-scanner” eller “QR reader” så kommer du få upp en rad olika program att välja mellan. Installera ett program och håll sedan telefonen/läsplattans kamera över en QR-kod för att läsa den.

QR-koder ger snabb och lättillgänglig produktinformation

Vi har börjat applicera QR-koder direkt på några av våra SystemRoMedic™ produkter för att våra kunder snabbt ska kunna få information om den aktuella produkten. När koden scannas öppnas en webbsida där du tillexempel kan läsa och ladda ner en bruksanvisning och annan dokumentation samt se instruktionsfilmer.

Först ut med QR-kod är följande produkter:


 

RiseBasic har varit försedd med en QR-kod sedan Maj 2013. De andra produkterna här ovan kommer att vara tillgängliga med QR-kod inom 3-12 månader, beroende på hur många som finns i lager samt hur åtgången ser ut.

Kontakta din distriktsansvarige säljare för mer information. Och hör gärna av dig med synpunkter eller förslag på hur QR-koder på våra hjälpmedel kan bidra till att göra din vardag ännu enklare!

 

Testa mig!

Scanna koden och se upplägget för
innehållet på ReTurn7600.

 

 

 
Tags: