WendyLett-produkterna är våra högkvalitativa lakanssystem som är framtagna för att underlätta förflyttning högre upp i sängen, vändningar och mindre positionsjusteringar i sängen.
Tillsammans utgör Handicares tre WendyLett-lakan ett väl genomtänkt system av glid- och draglakan som kompletterar varandra och bidrar till att förenkla vardagen för både brukare, vårdpersonal och närstående.

De tre olika lakanen i WendyLett familjen är:

  • WendyLett glidlakan: ett baslakan
  • WendyLett2Way: ett draglakan med glid i två riktningar (sidled)
  • WendyLett4Way: ett gliddraglakan med glid i fyra riktningar (höjd- och sidled)

Den glatta ytan på glidlakanet minskar friktionen och gör det lättare för patienten att röra sig själv och ändra position. För brukare som behöver mer hjälp kan WendyLett glidlakan kombineras med WendyLett2Way draglakan eller WendyLett4Way gliddraglakan. Kombinationen av WendyLett och WendyLett2Way gör det enkelt för medhjälparen att vända brukaren i sidled. Kombinationen av WendyLett och WendyLett4Way, som ger glid i fyra riktningar, möjliggör enkel och bekväm vändning och positionering av brukare i säng, även med stora, tunga eller helt passiva brukare.

Du hittar samtliga produkter som visas i videofilmerna nedan, på vår webbplats eller i vår broschyr  “Lakan för alla tillfällen”. Här hittar du också glidlakan från vår EasyRoll portfolio.

HUR DU BÄDDAR SÄNGEN

I den här videon lär du dig hur du ska kombinerar de olika lakanen. Vårt WendyLett-system består av ett glidlakan, ett draglakan (2way) eller ett gliddraglakan (4way) och ett örngott. De olika kombinationerna underlättar förflyttning högre upp i säng, vändningar och mindre positionsjusteringar.

VÄNDNING I SÄNG

Se hur en patient lättare kan vända sig i sängen och hur man genom att lägga ett draglakan ovanpå glidlakanet kan göra det ännu enklare med stöd från en vårdgivare.

HÖGRE UPP I SÄNG

Den här videon visar hur man kan flytta en brukare högre upp i sängen med WendyLett-glidlakan i kombination med WendyLett 4way, och hur man kan kombinera dem med en mobil lyft.

VÄNDNING I SÄNG MED TUNGA BRUKARE

Denna video visar hur man kan underlättar en vändning i säng med hjälp av WendyLett gliddraglakan, en WendyLett4Way med handtag och en mobil lyft.

 

VÄLJ RÄTT GLIDLAKAN MED HJÄLP AV VÅR ”WENDYLETT SELECTION AID”

Beroende på dina brukares behov får du med denna WendyLett Selection Aid en vägledande steg-för-steg guide för att underlätta valet av WendyLett-lösning länk.

 

BÄDDKORT – EN LATHUND FÖR KORREKT BÄDDNING AV SÄNG

Vi har tagit fram en lathund för att underlätta korrekt bäddning av säng för varje enskild brukare. Ladda ned och skriv ut dina bäddkort här.

 

UPPTÄCK VÅRT KOMPLETTA SORTIMENT AV GLIDLAKAN

Varje trycksår som vi kan undvika gör livet lättare för varje sängliggande brukare. I vår broschyr ”Glidlakan för alla tillfällen” finner du också vårt EasyRoll-urval av glidlakan, inkontinensprodukter och madrasskydd. Här hittar du också alla befintliga storlekar och tvätt instruktioner. Du kan ladda ned broschyren här.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION ELLER UTBILDNING

Lär dig mer genom att kontakta våra produktspecialister.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE HELA VÅR PRODUKTPORTFÖLJ

Hos oss hittar du produkter och lösningar för alla typer av patient förflyttning i sjukhusmiljö, akuta vårdinrättningar eller hemmiljö.